Expo Bibliotheek Groningen 2 Sept t/m 1 Nov

 

 

De Bibliotheek Groningen heeft van 2 september t/m 1 november een expositie van vier fotografen in het kader van de Noorderlicht Fotomanifestatie.

Daar hangen ook twee van mijn series,  NEW HEROES en BREATHLESS. Kom kijken!

Voor meer informatie, zie de site MIJN EIGEN BIBLIOTHEEK . En meer informatie over Noorderlicht (t/m 15 oktober) vind je HIER.

 

Expo Bibliotheek Groningen

 

Persbericht van de Bibliotheek:

Vier veelbelovende fotografen exposeren in Bibliotheek Groningen

Tijdens de Internationale Fotomanifestatie Noorderlicht in Groningen exposeren vier jonge, veelbelovende, noordelijke fotografen hun werk in de Centrale Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Robert van der Molen, Eli Dijkers, Erik Jan Venhuizen en Gea Schenk laten hun talent zien in een mooie, gevarieerde expositie door de hele bibliotheek. De expositie is tot 1 november gratis te bezoeken tijdens de openingstijden.

 

Erik Jan Venhuizen – Ademloos en Nieuwe helden
De veelbelovende fotograaf Erik Jan Venhuizen maakt portretten waarin een menselijke gedraging of eigenschap centraal staat. Controle is een belangrijk thema. In de serie Ademloos hebben de mensen weinig controle door de bijzondere situatie waarin ze zich bevinden. In Nieuwe Helden laten ze vol trots zien dat ze de controle weer terug hebben.

Robert van der Molen – Iemandsland
Robert van der Molen is een gevestigde naam in de kunstwereld. Hij was onlangs nog in het nieuws met zijn boek In de ban van de roos, over de veel verkochte rode roos van Ikea. Iemandsland toont het verhaal van de Groningse en Drentse Veenkoloniën. De foto’s laten een ruig, stoer en fotogeniek gebied zien dat inspireert.

Eli Dijkers – INDIA
Eli Dijkers heeft meerdere exposities en prijzen op zijn naam staan en was een van de deelnemers aan de FOAM Photo Town. Zijn foto’s hangen door heel Rotterdam. Hij is gekozen om de stad in 2013 vast te leggen. Hij exposeert in de Bibliotheek met INDIA. India stal zijn hart. Ondanks de schokkende beelden, keert hij steeds weer terug naar dit mysterieuze, mystieke en soms beangstigende land.

Gea Schenk – Eén gezicht
De talentvolle Gea Schenk fotografeert mensen en hun eigenaardigheden. Het zijn de dagelijkse dingen van deze mensen die ze bijzonder vindt. Ze maakt gebruik van driedimensionale beelden om haar beleving over te brengen en een interactie aan te gaan. In de Bibliotheek exposeert ze met Eén gezicht.